Majonézes padlizsánkrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Csőben sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt megszurkáljuk és forró sütőben egyszer megfordítva, a héját feketére sütjük. Tíz percre zacskóba tesszük, majd a héját lehúzzuk és a csumáját eltávolítjuk. A botmixer poharába dobjuk a fokhagymával együtt és pürésítjük. Fűszerezzük sóval, borssal, kikeverjük a majonézzel, majd citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk, pirítóssal és paradicsomgerezdekkel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||