Majonézes padlizsánkrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Csőben sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt megszurkáljuk és forró sütőben egyszer megfordítva, a héját feketére sütjük. Tíz percre zacskóba tesszük, majd a héját lehúzzuk és a csumáját eltávolítjuk. A botmixer poharába dobjuk a fokhagymával együtt és pürésítjük. Fűszerezzük sóval, borssal, kikeverjük a majonézzel, majd citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Jól behűtve tálaljuk, pirítóssal és paradicsomgerezdekkel.