Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Köretek (136 db.)

Currys-zöldséges kuszkusz

A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, ... tovább

Dödölle

A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített ... tovább

Édes-savanyú paprikaragu

A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább

Édesköményes karalábé

A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, ... tovább

Fehérboros lencse serrano sonkával

A lencsét, melyet előzőleg beáztattunk egy órára hideg vízbe, tegyük fel főzni, friss vízben, némi sóval, és főzzük, majdnem puhára. Csepegtessük le, de a főzőlét tegyük félre. A felhevített olajon pároljuk puhára a reszelt ... tovább

Fehérrépa püré

A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség ... tovább

Fokhagymás paraj

A felhevített vajra rádobjuk a kis kockára vágott fokhagymát és két percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a zsenge parajleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a paraj össze nem esik. A levét lecsöpögtetve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás, petrezselymes, sült újburgonya

Az újburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és megszórjuk a liszttel, majd az olajon aranybarnára sütjük. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a burgonyával öszeforgatjuk. Csak tálalás előtt ... tovább

Francia burgonya

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával el­kevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig ... tovább

Fűszeres zöldbab

A teatojásba zárt fűszereket bő liternyi vízben tíz percig főzzük, majd a vizet megsózzuk és beledobjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Roppanósan puhára főzzük, leszűrjük és azonnal tálaljuk, hogy ne puhuljon ... tovább