Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Currys-zöldséges kuszkusz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, majd kevés vízzel felöntve puhára főzzük. Felöntjük négy deci vízzel és ha felforrt belekeverjük a kuszkuszt, a mazsolát és a kukoricát. Az edényt szorosan lefedjük, majd a lángot eloltjuk. Húsz per múlva villával fellazítjuk és tálaljuk.
Egy szaftos marha vagy bárány mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)