Currys-zöldséges kuszkusz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, majd kevés vízzel felöntve puhára főzzük. Felöntjük négy deci vízzel és ha felforrt belekeverjük a kuszkuszt, a mazsolát és a kukoricát. Az edényt szorosan lefedjük, majd a lángot eloltjuk. Húsz per múlva villával fellazítjuk és tálaljuk.
Egy szaftos marha vagy bárány mellé ajánlom.