Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fehérrépa püré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Márton nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Böjt, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség szerint kevés főzőlével hígítjuk.
Kanállal formázva tálaljuk. A burgonyapürénél kissé markánsabb köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)