Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykából (72 db.)

Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább

Római tálban párolt pulykacomb

Az őrölt fűszereket összekeverjük és a pulyka felsőcombokat bedörzsöljük. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a felét a beáztatott római tálba szórjuk. Belefektetjük a pulykacombokat, rászórjuk a lepergett ... tovább

Rostélyon sült pulykamell majorannás vajjal

A pulykamellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, majd a húsból négy egyforma szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, meghintjük sóval és törött borssal. Egy edényben a vajat a rostély mellé, a melegre állítjuk, és hagyjuk ... tovább

Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással

A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre ... tovább

Sajttal és baconnal töltött pulykamell

Klopfoljunk ki a nagy szelet pulykamelleket, sózzuk, borsozzuk és megkenjük vékonyan erős pistával. Tegyünk a húsok felére egy szelet füstölt sajtot és bacont , hajtsuk össze, tűzzük össze fogpiszkálóval. A burgonyát ... tovább

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább

Sült pulykacomb marsalával

Vagdossuk be a pulykacombok bőrét, és tűzdeljük meg a szarvasgombával. Készítsünk páclét a borból és a gomba konzerv levéből. Pácoljuk 3 órán át a combokat, időnként megforgatva, majd vegyük ki, itassuk le. Tegyük a combokat ... tovább

Szalonnás tűzdelt pulykamell

A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről ... tovább

Szárnyaskoktél gyömbéres dióval

A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ... tovább