Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült pulykacomb marsalával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dkg szarvasgomba ? ? ? ? ? ?
1 dl marsala ? ? ? ? ? ?
1,5 kg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vagdossuk be a pulykacombok bőrét, és tűzdeljük meg a szarvasgombával. Készítsünk páclét a borból
és a gomba konzerv levéből. Pácoljuk 3 órán át a combokat, időnként megforgatva, majd vegyük ki, itassuk le. Tegyük a combokat egy vajjal jól megkent alufóliára, ízesítsük sóval, borssal, majd csomagoljuk be. Melegítsük a sütőt 160 fokra, és süssük a combokat egy órát, majd fordítsuk meg és süssük még egy órát. Egy kis lábasban keverjük össze a páclét a tejszínnel és adjuk hozzá a kukoricalisztet. Lassú tűzön addig kevergessük, amíg besűrűsödik, ízesítsük sóval, borssal. A felszeletelt pulykacombot előmelegített tálon, a mártással leöntve tálaljuk.
Ajánlott köret párolt gomba, zellerpüré.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)