Pikáns báránycomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
báránycomb |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
8 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 evőkanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1.5 dl
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 evőkanál
Worcestershire mártás |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A masszával körös-körül kenjük be a combot. Öntsük az olajat tepsibe, tegyük bele a húst és 250 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg megbarnul, vegyük ki és várjuk meg, amíg a sütő visszahűl 160 fokra, ekkor tegyük vissza és kilónként 40 percig süssük. Szeletelés előtt negyed órát alufóliával letakarva pihentessük.
Párolt zöldséggel, főtt burgonyával tálaljuk. Öntetként a lezsírozott szaftját adhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)