Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Szabadban, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint mustármag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 cl ecet (10%-os) 0 ? ? ? ? ?
1 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Nem erős tűzön addig főzzük, ameddig sűrű, mártásszerű anyagot kapunk. Finom szűrőn keresztül átszűrjük.
A kicsontozott pulykamellet négy, egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a barbecue mártással, és a rostélyra téve, parázs fölött készre sütjük.
Bármilyen idénysalátával tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)