Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(778 db)

Barack - mangó salsa

A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A hagymát és a korianderzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A meghámozott mangót és barackot apróra vágjuk és az összes hozzávalót összekeverjük. Ízlés szerint ... tovább

Barackba töltött túrókrém

A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és ... tovább

Barackcsatni borsmentával

A felforrósított olajon két percig sütjük a fűszereket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott őszibarackot, a felaprított vöröshagymát, a diót, a felkarikázott chilit, a borsmentát és a szezámmagot. ... tovább

Barackos-tejszínes szelet

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, ... tovább

Barbecue szósz

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább

Bazsalikomos gyümölcssaláta

A bazsalikomot apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük és egy evőkanál mézzel elkeverve gyengéden összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. A citrom kifacsart levét, a többi mézet és a likőrt összekeverjük, majd a lébe ... tovább

Bazsalikomos kagylósaláta

Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent ... tovább

Bazsalikomos zöldsaláta

A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk. Ne előbb, mert összeesik. ... tovább

Beannaise, avagy majonéz babból

Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy ... tovább

Bébicéklaleves tojással

A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább