| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| 1/2 dl Maraskino | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 2 db banán | 105 | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 2 | 0 |
| 2 db körte | 53 | 0.4 | 0.3 | 12 | 2.8 | 0 |
| 2 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A bazsalikomot apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük és egy evőkanál mézzel elkeverve gyengéden összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. A citrom kifacsart levét, a többi mézet és a likőrt összekeverjük, majd a lébe karikázzuk a banánt és belekockázzuk a másik két gyümölcsöt. Tíz perc pihentetés után tálkákba adagoljuk, a levet egyenlően elosztjuk rajtuk, majd a bazsalikom pépet a tetejére kanalazzuk.