Meggyes joghurttorta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 üveg				
		meggybefőtt					 | 
					90 | 
					0.6 | 
					0.2 | 
					20.8 | 
					0.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		vanília kivonat					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 15 dkg				
		porcukor					 | 
					400 | 
					0 | 
					0 | 
					100 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		zselatin					 | 
					0 | 
					85 | 
					0.1 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
						
					| 5 dl				
		joghurt					 | 
					52 | 
					3.2 | 
					2.7 | 
					3.8 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 doboz				
		babapiskóta					 | 
					389 | 
					9.7 | 
					4.4 | 
					77.7 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a babapiskóta felét. Közben a tejszínt habbá verjük és összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a vaníliakivonattal. A langyos zselatint a masszába keverjük és a negyedét a babapiskótára simítjuk. Megszórjuk a meggy felével, ismét krém, babapiskóta, krém, meggy végül krém következik. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. 
Másnap tálra tesszük, reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)