Meggyes joghurttorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg meggybefőtt 90 0.6 0.2 20.8 0.7 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a babapiskóta felét. Közben a tejszínt habbá verjük és összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a vaníliakivonattal. A langyos zselatint a masszába keverjük és a negyedét a babapiskótára simítjuk. Megszórjuk a meggy felével, ismét krém, babapiskóta, krém, meggy végül krém következik. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap tálra tesszük, reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.