Bazsalikomos gyümölcssaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1/2 dl Maraskino 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
2 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bazsalikomot apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük és egy evőkanál mézzel elkeverve gyengéden összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. A citrom kifacsart levét, a többi mézet és a likőrt összekeverjük, majd a lébe karikázzuk a banánt és belekockázzuk a másik két gyümölcsöt. Tíz perc pihentetés után tálkákba adagoljuk, a levet egyenlően elosztjuk rajtuk, majd a bazsalikom pépet a tetejére kanalazzuk.
Hidegen tálaljuk.