A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, ... tovább
Az apróra vágott bárányhúst forrásban lévő vízbe dobjuk. Rövid forralás után a képződő habot leszedjük, majd a zöldjével együtt, vékonyra karikázott újhagymát és fokhagymát a lébe dobjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. ... tovább
A felkockázott báránylapockát kevergetve süssük aranybarnára a felhevített olajban, ezt tehetjük több részletben is. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy perc pirítás után öntsük fel a borral és a levessel. Dobjuk bele ... tovább
A bárányhúst vágjuk kockára, de a csontot ne dobjuk el. A húst, részletekben, hirtelen süssük barnára az olajban. Egy kanál olajat együnk félre és ebben pattogtassuk ki, a koriandert és a római köményt, úgy két perc alatt. Ekkor ... tovább
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább
A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a ... tovább
Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha ... tovább