Báránycomb rókagomba raguval
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					2 db				
		zöldpaprika  					 | 
					20 | 
					1.2 | 
					0.3 | 
					3 | 
					2 | 
					0 | 
				
				
						
					2 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		kakukkfű					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 szál				
		póréhagyma					 | 
					37 | 
					2.2 | 
					0.3 | 
					6.3 | 
					2.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 30 dkg				
		rókagomba					 | 
					12 | 
					2 | 
					0.5 | 
					0 | 
					5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 60 dkg				
		báránycomb					 | 
					194 | 
					19.7 | 
					12.7 | 
					0.3 | 
					0 | 
					70 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha felforrósodott belekeverjük a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát és a feldarabolt gombát, kicsit pároljuk, majd nagy lángon zsírjára sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ne legyen erőteljes a fűszerezés, hogy a bárány és a gomba ízét ne nyomjuk el. Végül a hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a gombaragut a tetejükre halmozzuk.
Párolt zöldséggel és burgonya fánkkal körítsük.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)