Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Diéták szerint:

Reform konyha
(211 db)

Calabriai sózott paradicsom

Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt ... tovább

Calabriai szárított paradicsom

Lehetőleg édes, kellően érett lukullusz paradicsomot használjunk. A paradicsomokat hosszában vágjuk félbe és a domború oldalát megnyomva a magos részt kissé préseljük ki. A héjjal szembeni oldalt sózzuk meg, majd fektessük rácsra ... tovább

Caprese saláta

A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven ... tovább

Carpaccio süllőből

A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk ... tovább

Céklás ravioli, fetás-petrezselymes töltelékkel

A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább

Chilis kukorica leves

A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a csövekről levágott kukoricát és puhára főzzük. Ha kész ... tovább

Cibere

Böjti levesek nélkülözhetetlen ízesítője. A cibere vagy más néven korpacibere. Az erdélyi konyha savanykás levesei és a csorbák szintén ezzel készülnek. Előállítása nem bonyolult, egyszer-egyszer érdemes kipróbálni a vele ... tovább

Citrommal és rozmaringgal sült burgonya

A burgonyát vágjuk darabokra, majd a citrom kifacsart levével, az olajjal, sóval és borssal ízesítve keverjük át, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól bevonja. Terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben, majd tegyük 180 fokra ... tovább

Citromos bulgur

A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk. ... tovább

Citromos sült burgonya

A burgonyát héjában, nem teljesen puhára főzzük, majd megtisztítva gerezdekre vágjuk, a hagymával együtt. A borssal, sóval és a olajjal összeforgatva tepsibe terítjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néha átforgatva ... tovább