Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Kőrözött

A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük ... tovább

Kovászolt kerekrépa

A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére ... tovább

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább

Krémsajtos keksz gyümölcsökkel

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes ... tovább

Kreol fűszerkeverék

A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább

Kukorica saláta

A vöröshagymát, a kaliforniai és a chili paprikát vágjuk apró kockára, a koktélparadicsomot, méret szerint, félbe vagy negyedekbe. A koriandert és a petrezselymet finomra. A kukoricát csepegtessük le. A saláta hozzávalóit, ízlés ... tovább

Kukorica salsa

A zsenge csemegekukoricáról levágjuk a magokat, majd elkeverjük a finomra vágott hagymával, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, meg a kimagozott, feldarabolt chilivel. Hozzáadjuk a citromlét, a sót és a finomra vágott ... tovább

Kukoricás babsaláta

A babot és a kukoricát leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadva a babot, a kukoricát és a hagymát átforgatjuk. Tálalás előtt egy órácskát hagyjuk ... tovább

Kukoricás zöldsaláta

A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra. Grill és hirtelen sült ... tovább

Kukoricás-babos-céklasaláta

A leöblített kukoricát és babot, a finomra vágott hagymával és a céklával elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A tökmagolajjal megcsepegtetjük és jól összeforgatva, lehűtve tálaljuk. ... tovább