| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 15 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 15 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük habosra.