Kőrözött (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát finomra vágjuk és eldolgozzuk a kétféle túróval és a vajjal. Kóstolás után sózzuk, mert a juhtúró is sós. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a borsot és a paprikát, végül a sört beleöntve keverjük habosra.
Tálalás előtt hűtsük be egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ropogós, friss kiflivel a legfinomabb.