Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Currys-zöldséges kuszkusz

A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, ... tovább

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább

Debreceni sült bab

A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a ... tovább

Debreceni töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább

Debrecenis tészta

A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább

Delipecsenye

A kockára vágott hagymát a felforrósított zsíron megpároljuk. A kis kockára vágott húst rádobjuk és megborsozva, fehéredésig sütjük, majd hozzátéve a felkockázott paprikát és paradicsomot, ráöntjük a bort és a húsalaplét, ... tovább

Diós, almás kosárka

A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk, a cukrot, a tojást hozzágyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, pihentessük, egy órát hűtőben. ... tovább

Dolma, töltött szőlőlevél

A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Duplababos aprópecsenye

A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, majd a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vékony csíkokra metélt húst jól átsütjük benne, közben sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ... tovább

Dúsított tarhonyáskrumpli

A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a ... tovább