| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint piros arany (csípős) | 71 | 2.1 | 4.4 | 5.8 | 0 | 0 |
| 2 doboz fehérbabkonzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 8 szál debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 |
| 12 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a színe kissé barnára vált. A leöblített babot hozzáadva összeforraljuk és kevés vízzel felöntjük. A debrecenit belekeverve tálaljuk. Sült baconszeletekkel díszítjük.