Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Sajtos-tojásos zsemle sütve

A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, ... tovább

Sajttal és baconnal töltött pulykamell

Klopfoljunk ki a nagy szelet pulykamelleket, sózzuk, borsozzuk és megkenjük vékonyan erős pistával. Tegyünk a húsok felére egy szelet füstölt sajtot és bacont , hajtsuk össze, tűzzük össze fogpiszkálóval. A burgonyát ... tovább

Sajttal töltött hamburgerhús

A húsokat finom tárcsájú húsdarálón kétszer ledaráljuk. Összegyúrjuk a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával és a fűszerekkel. Tenyérnyi, de a szokásosnál vékonyabb pogácsákat készítünk. Minden második pogácsa ... tovább

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Sertés burger

A tarját gyengéden kiverjük, majd a paprikával, borssal és a finomra zúzott fokhagymával elkevert lisztbe mártjuk. Forró olajban pirosra sütjük és fóliával letakarva pihenni hagyjuk. A bacon szeleteket a forró sütőben két ... tovább

Sertéshússal töltött csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két ... tovább

Sertésjava uborkás-mustáros töltelékkel

A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ... tovább

Sertésrolád spenóttal és tojással

A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább

Sertésszűzes baguette

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd borsba és olajba forgatjuk. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, vékonyan felszeleteljük és a lecsepegett zsiradékon átsütjük. A megpirított baguettek alját, az ajvarral megkenjük és a hússzeleteket ... tovább

Skót karamell shortcake

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és az őrölt mandulát is. Ezt a puha masszát belenyomkodtam egy kisebb kivajazott tepsibe és elsimítottam a kezemmel, villával megszurkáltam a tésztát. 175 fokos ... tovább