Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-tojásos zsemle sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 evőkanál kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 evőkanál parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, a lilahagymát, majd az ázott zsemlével összedolgozzuk. A masszát a zsemlefelekbe töltjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. Kevés olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. negyed óra alatt pirosra sütjük.
Egy jó korsó sörrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)