Sajtos-tojásos zsemle sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 evőkanál kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 evőkanál parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, a lilahagymát, majd az ázott zsemlével összedolgozzuk. A masszát a zsemlefelekbe töltjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. Kevés olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. negyed óra alatt pirosra sütjük.
Egy jó korsó sörrel tálaljuk.