Sajtos-tojásos zsemle sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, a lilahagymát, majd az ázott zsemlével összedolgozzuk. A masszát a zsemlefelekbe töltjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. Kevés olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. negyed óra alatt pirosra sütjük. Egy jó korsó sörrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||