Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Meleg töltött paradicsom

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt ... tovább

Mézes krémes

A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább

Mézes-mustáros csirkés szendvics

A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A ... tovább

Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a ... tovább

Mortadella töltve

A mortadellaszeleteket félig egymásra helyezve leterítjük. Az újhagymát hosszában négybe vágjuk, majd 10 szálat félretéve, a többit finomra vágjuk. A répát és az uborkát durvára reszeljük. A krémsajtot a majonézzel lazítjuk, ... tovább

Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz

A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a ... tovább

Mozarellával töltött, gombás húsgombóc

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd ... tovább

Nápolyi töltött paradicsom

A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a ... tovább

Ökörszem

A langyos tejbe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. A liszt közepébe öntsük a tojássárgájákat, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, majd a végén dolgozzuk bele a megolvasztott, de már csak ... tovább

Olaszos göngyölt csirke

A csirkemellet kifilézzük és lapjában, majdnem ketté vágjuk. Kihajtjuk, sózzuk, borsozzuk, az alsó felét beborítjuk a vékonyra szeletelt paradicsommal és mozzarellával, ezt befedjük bazsalikomlevelekkel. Visszahajtjuk a felső darabot, ... tovább