Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 15 dkg				
		mozzarella sajt | 274 | 14.7 | 22.5 | 2.8 | 0 | 37 | 
				
						
					| 10 dkg				
		erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 | 
				
						
					| 10 dkg				
		füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 50 dkg				
		szűzpecsenye | 163 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 | 
				
						
					| 15 levél				
		bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a szalonnapörccel, a tojással, a finomra metélt zöldfűszerekkel és a tojással keverjük el. Ízesítsük kevés borssal, de sózni nem kell. Töltsük a szűzbe, majd a nyílást gondosan tűzzük be. Hintsük meg sóval és borssal a húst, majd tekerjük, a kisült zsírral, megkent fóliába. Tegyük rácsos tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőt azonnal vegyük vissza 170 fokra és 30 percig süssük. Kibontás előtt 10 percig pihentessük.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel és zöldsalátával tálaljuk. 
 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)