Mozarellával és sonkával töltött sertésszűz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A sertésszüzet, hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, majd a nyílást fakanál nyelével kitágítjuk. A kis kockára szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt vegyük ki. A töltelékhez daraboljuk fel a mozzarellát, a sonkát, majd a szalonnapörccel, a tojással, a finomra metélt zöldfűszerekkel és a tojással keverjük el. Ízesítsük kevés borssal, de sózni nem kell. Töltsük a szűzbe, majd a nyílást gondosan tűzzük be. Hintsük meg sóval és borssal a húst, majd tekerjük, a kisült zsírral, megkent fóliába. Tegyük rácsos tepsibe, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőt azonnal vegyük vissza 170 fokra és 30 percig süssük. Kibontás előtt 10 percig pihentessük. Ferdén felszeletelve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel és zöldsalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||