Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Desszert
(419 db)

Aszalt szilvás banánkenyér

A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, ... tovább

Babapiskóta krémes

Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább

Bálint napi csokiszív

A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a langyos vajat, ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót és a reszelt étcsokoládét. Végül a sóval ... tovább

Bálint napi sajtkrémtorta

A tésztát a recept leírása szerint, de szív alakú formában készítsük el. Közben a cukrot és a tojássárgáját keverjük habosra, majd hozzáadva a fahéjat, a sót és a ricottát keverjük könnyű krémmé. Simítsuk a formából ... tovább

Banánkenyér

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Az olajjal habosra keverjük a cukrot és, a narancs héján eldörzsölt, kockacukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, végül a narancs kicsavart levét és a rumot. Hozzáadjuk villával péppé ... tovább

Banános csokolédékrém áfonyával

A behűtött banánokat és a kakaóport villával törjük krémmé, majd keverjük bele az áfonyát. Osszuk poharakba, a tetejét díszítsük tejszínhabrózsával és pár szem áfonyával. ... tovább

Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel

A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább

Banános tekercs

A tojássárgáját, a cukrot, a kakaót és a sütőport habosra keverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét, a lazán belekeverjük. Sütőpapírt fektetünk egy tepsibe és rásimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, ... tovább

Barackba töltött túrókrém

A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és ... tovább

Barackos lepény

A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve ... tovább