Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Hidegkonyhai készítmények
(314 db)

Sonkás-sajtos baguett paradicsommal

A baguettett hosszában, majdnem félbe vágjuk. A sajt felét belenyomjuk. A sonkaszeletekkel beterítjük és ráhalmozzuk a felvagdalt koktélparadicsomot. A megmaradt sajtot rákenjük és tálaljuk. ... tovább

Sonkás-sajtos szendvics paradicsommal

A baguetteket, majdnem félbe vágjuk. A tömlős sajt burkába beleszúrunk és a felét a szendvicsbe nyomjuk. A sonkaszeletekkel beterítjük és a felszelt paradicsomot ráhalmozzuk. A többi sajttal beterítjük és kissé összenyomva ... tovább

Sonkavagdalt aszalt gyümölcsökkel

A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a ... tovább

Sopszkasaláta

A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, ... tovább

Sörös gombóc

A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább

Spenótos omlett

2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg ... tovább

Spenótos tojástekercs

A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább

Stefánia vagdalt

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megpároljuk. Ha langyos belekeverjük a paprikát. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. 4 ... tovább

Sült füstölt csülök tormamártással és sóspereccel

A csülköt egy éjszakára beáztatjuk. Fazékba tesszük és a fűszereket hozzáadjuk. Takarékon puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A főzőlé zsiradékát tepsibe öntjük. A szeletelt csülköt ... tovább