Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbors mártás 2

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
4 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldborsot beáztatjuk a konyakba és hagyjuk, hogy jól felszívja. A vaj, olaj keveréken pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd keverjük bele a zúzott fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az áztatott zöldborsot és felöntjük az alaplével. Rövid lére forraljuk és a tejszínt hozzáadva mártás sűrűségig főzzük.
Mindig frissen készítsük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)