| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl sherry | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 10 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 1 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg kelbimbó | 50 | 4.9 | 0.6 | 6.1 | 4.4 | 0 |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, addig, amíg mártás sűrűségű nem lesz. A megtisztított kelbimbót vágjuk ketté és forgassuk át az olajjal, majd sóval és borssal hintsük meg. Tegyük vágott felével lefelé sütőlapra, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük negyed órát. A mártással elkeverve tálaljuk.