Kelbimbó baconos sherrymártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott bacont süssük zsírjára, majd pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a gombát. Közben ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Végül öntsük fel a sherryvel és a tejszínnel, majd forraljuk, addig, amíg mártás sűrűségű nem lesz. A megtisztított kelbimbót vágjuk ketté és forgassuk át az olajjal, majd sóval és borssal hintsük meg. Tegyük vágott felével lefelé sütőlapra, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük negyed órát. A mártással elkeverve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||