Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pisztáciás narancsparfé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
1 maréknyi pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
4 cl Cointreau 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük bele a tojásokat, majd habosra verve, jeges víz fölé téve, kihűlésig keverjük. Forgassuk bele a habbá vert tejszínt, a pisztácia nagyját és a likőrt. Folpackkal bélelt őzgerincormába simítjuk, majd a tetejét babapiskótával beterítjük. 5 órát, mélyhűtőben pihentetjük.
Tálra borítjuk, tejszínhabrózsákkal, narancsgerezdekkel és a félretett pisztáciával megszórva, forró vízbe mártott késsel szeletelve, tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)