Pisztáciás narancsparfé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
1 maréknyi pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
4 cl Cointreau 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük bele a tojásokat, majd habosra verve, jeges víz fölé téve, kihűlésig keverjük. Forgassuk bele a habbá vert tejszínt, a pisztácia nagyját és a likőrt. Folpackkal bélelt őzgerincormába simítjuk, majd a tetejét babapiskótával beterítjük. 5 órát, mélyhűtőben pihentetjük.
Tálra borítjuk, tejszínhabrózsákkal, narancsgerezdekkel és a félretett pisztáciával megszórva, forró vízbe mártott késsel szeletelve, tálaljuk.