Pisztáciás narancsparfé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük bele a tojásokat, majd habosra verve, jeges víz fölé téve, kihűlésig keverjük. Forgassuk bele a habbá vert tejszínt, a pisztácia nagyját és a likőrt. Folpackkal bélelt őzgerincormába simítjuk, majd a tetejét babapiskótával beterítjük. 5 órát, mélyhűtőben pihentetjük. Tálra borítjuk, tejszínhabrózsákkal, narancsgerezdekkel és a félretett pisztáciával megszórva, forró vízbe mártott késsel szeletelve, tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||