Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1649 találat

Birkacsorba

A birkahúst pörkölthús méretű darabokra vágjuk, és 2 liter sós vízben, fedő alatt, főni tesszük. Időnként lehabozzuk. Miután majdnem megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldséget. Mikor a hús megfőtt, belekeverjük ... tovább

Zsemlés knédli

A zsemlét kockákra daraboljuk, majd a felhevített vajon világosra pirítjuk. Közben az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet ... tovább

Zengői töltött rostélyos, erdei gombás mártással

A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát. A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott ... tovább

Tejben pácolt fokhagymás sertésszelet

A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább

Babgulyás füstölt csülökkel

Az előző este beáztatott babot és csülköt az áztató vízzel együtt tegyük fel főni. Tegyünk bele néhány babérlevelet és lassan gyöngyözve főzzük egy órát. Amikor félig megfőtt a bab, tegyük bele a megtisztított és ... tovább

Sóban sült csirke

A tojásfehérjéből verjünk lágy habot és adjunk hozzá 1 deci vizet. Keverjük a sót a tojáshabhoz. Az előkészített csirkét fűszerezzük, majd a feldarabolt almát a hasába rakjuk. Egy tűzálló tál alján szétterítjük annyi sós ... tovább

Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a ... tovább

Töltött pontyfilé

Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább

Zsályás pulykatekercs

A megmosott és szárazra törölt pulykamellfiléket kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A zsályát megmossuk, lerázzuk, leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többivel beborítjuk a parmezánnal bevont húst. ... tovább

Mandulás-körtés töltött csirke

Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a ... tovább