Mandulás-körtés töltött csirke
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 2 db
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
| 5 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1 evőkanál
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 1 kávéskanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
0,5 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 5 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1,5 kg
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük
gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a fél citromba, és tegyük a csirke hasüregébe. A körtés masszát töltsük a csirke bőre alá és hústűvel rögzítsük.Sózzuk, borsozzuk a csirkét és kenjük be a bőrét mézzel. Tegyük sütőzacskóba és zárjuk le. Előmelegített sütőben 70-90 perc sütést igényel.
Tálalás előtt a körteszeleteket a mézben megforgatva melegítsük addig míg átlátszó nem lesz. A csirkét daraboljuk fel, a töltelékkel és néhány
szelet mézes körtével díszítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)