Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Káposztás palacsinta

Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva ... tovább

Túrós csusza

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább

Gombás, kapros csirke

A csirkét feldarabolom és megsózva, megborsozva a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd egy órára a hűtőbe teszem. Közben a hagymát és a gombát vékonyra szeletelem, az olaj felében zsírjára sütöm, végül belekeverem a finomra ... tovább

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább

Rakott csirke

A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a ... tovább

Csirke fedett zöldbabbal

A zöldbabot sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. A csirkét tisztítás után feldarabolom, megsózom, megborsozom. Egy evőkanál liszttel meghintem és a vaj felén körbesütöm, majd egy pohárnyival a zöldbab ... tovább

Ínyenc rakott csirkemell

A vöröshagymát apróra felkockázom és egy evőkanál olajon megpirítom, majd a vékonyra szelt gombát rádobva, sózva, borsozva zsírjára sütöm. A másik evőkanál olajon a csíkokra vágott májat pirítom le. A csirkemellet kifilézem ... tovább

Kijevi jércemell régiesen

A vajat a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük és téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A ... tovább

Búbos csirkemell

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és összekeverem a májkrémmel, a mustárral, a tejföllel, a konyakkal, meg a fűszerekkel. A csirkemelleket kifilézem és hosszában kettévágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem. A masszát ... tovább