A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. A húst megdaráljuk és összekeverjük az előfőzött rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket kiszedjük.
A ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont.
A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a ... tovább
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk.
A hozzávalókat nagyon alaposan ... tovább
A szikkadt kifliket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, sóval, a vaníliás cukorral és a cukor harmadával, majd ráöntjük a kiflikre és néhányszor átforgatva állni hagyjuk, amíg a levet fel nem szívja. ... tovább
A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük és legalább egy órát, de lehet egy éjszakát is, pihentetjük. A tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a cukor felét ... tovább
Készítsük el a palacsintákat. A csirkepaprikást csirkét készítsük el vagy langyosítsuk meg meg. A csirkehúst vegyük ki a levéből és csontozzuk ki. Vágjuk apróra és keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen se túl száraz, de ... tovább
A csülköt megmossuk, ha kell leperzseljük és lekaparjuk, majd szárazra törölve befűszerezzük. Az előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, mellé dobjuk a negyedelt hagymát és a fokhagymákat. ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd forgassuk bele az apró kockára vágott krumplit, fűszerezzük paprikával, borssal, sóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzzük a krumplit a szokásosnál kissé ... tovább
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább