Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
12 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. A húst megdaráljuk és összekeverjük az előfőzött rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket kiszedjük.
A leturmixolt paradicsomkonzervet, a leveskockát és másfél liter vizet összeforralunk, beletesszük a zellerzöldet és a hagymát. A paprikákat, nem túl szorosan, megtöltjük a töltelékkel, a maradék töltelékből gombócokat formálunk. Először a paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos lébe. Közepes tűzön fél órát főzzük.
A megpuhult paprikákat és gombócokat kivesszük a paradicsomos léből. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről és felöntjük 2 dl hideg vízzel. Simára keverjük és a paradicsomlével összeforraljuk. A mártást leszűrjük, ízlés szerint fűszerezzük és a paprikákat és a gombócokat visszatéve a mártásba összemelegítjük.
Köretnek főtt burgonyát adhatunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)