Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vagdalt hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk.
A hozzávalókat nagyon alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. 8 részre osztjuk és morzsával behintett lapon ujjnyi vastag korongokra lapítjuk, majd a felső oldalát is morzsába mártjuk.
180 fokos olajban, egyszer megfordítva, szép pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)