Az apróra vágott hagymát és a kockára vágott répákat az olajban megfutattjuk. A csirkét feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni, megfűszerezzük, hozzáöntjük a hagyma, répa keveréket, beledobjuk az ujjnyi darabokra vágott ... tovább
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a ... tovább
Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, ... tovább
A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a ... tovább
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a ... tovább
A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt.
Hagyjuk ... tovább
A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. ... tovább
Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal.
Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított ... tovább
A kacsát megnyúzom és feldarabolom, amennyire lehet kicsontozom, a csontot, bőrt és az aprólékot elteszem a mélyhűtőbe. Levesnek jó lesz. A felkockázott libaháj zsírját kisütöm és 4 evőkanálnyiban megpárolom a finomra aprított ... tovább