Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkegordon rizi-bizivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Csirkegordon
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rizi-bizi
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Párolt rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkegordon
A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a töltelék, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Közepesen forró, bő olajban süssük, az elején fedő alatt, hogy a vastag hússzelet jól átsüljön.
Ferdén kettévágva tálaljuk.

Rizi-bizi
A zöldborsót a vajon pároljuk át, sózzuk meg és ízesítsük a cukorral, majd öntsük fel fél deci vízzel. Fedő alatt pároljuk puhára, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet és kíméletesen forgassuk össze a párolt rizzsel.

Párolt rizs
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)