Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 375 találat

Omlós túrótorta

Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább

Ropogósra sült császárhús

A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt ... tovább

Túrós-barackos rétes

A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább

Lassan sütött oldalas

Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább

Töltött libanyak

A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés ... tovább

Töltött libanyak gazdagon

A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként ... tovább

Erdei zöldbabgulyás

A kétféle húst kis kockára vágjuk, a zöldbabot ujjnyira daraboljuk, a burgonyát felkockázzuk és hideg vízben félretesszük. A felhevített libazsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a köményt , majd a marhahúst rádobva ... tovább

Borban párolt sertéscomb

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra ... tovább

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból

A mézet, a lisztet, a margarint és az őrölt fűszereket jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt lapon, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-8 perc alatt ... tovább

Sajtos rúd, a Fő úti Rétesboltból

A sajt felével a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtva, háromszor hajtogatjuk, közben, hideg helyen, 20-20 percig pihentetjük. Végül késfok vastagságúra nyújtva, a tojással lekenjük és a sajt maradékával ... tovább