| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
oldalas |
429 | 12 | 42 | 0.3 | 0 | 72 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyed órát sütjük. A hőt 100 fokra visszavesszük és a levével locsolgatva még két órát hagyjuk a sütőben. Melegen, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk. Hidegen, kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra. Ha úgy tesszük el, hogy a zsír teljesen ellepje, sokáig tárolható.