Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos rúd, a Fő úti Rétesboltból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Advent, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
18 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
12 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
16 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sajt felével a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtva, háromszor hajtogatjuk, közben, hideg helyen, 20-20 percig pihentetjük. Végül késfok vastagságúra nyújtva, a tojással lekenjük és a sajt maradékával megszórjuk. derelyevágóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)