Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 261 találat

Sajtos nyársak

A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk és azonnal megcsöpögtetjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb ... tovább

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább

Rakott csirke

A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a ... tovább

Bolognai lasagne

A tésztalapokat nem túl puhára főzöm, majd hideg vízzel leöblítve, konyharuhára terítem. A langyos besamelbe keverem a megreszelt sajtok felét. Az olajjal kikenek egy megfelelő méretű edényt és egy rétegben tésztát terítek rá, ... tovább

Ököruszály leves

Az ökörfarkat az ízeknél elvágom vagy megkérem a hentest, hogy vágja szét. 2 fehér és sárgarépát, a pórét és a petrezselyem zöldjét félreteszem. A többi zöldséget megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, összekeverem a ... tovább

Zellerkrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a ... tovább

Töltött, rántott zeller

Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. ... tovább

Fejtettbab leves

A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés ... tovább

Báránycsülök zöldségekkel

A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább

Vasárnapi marhahúsleves

A ritkacsontot forrázzuk le, majd 5 l friss, hideg vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a lé, dobjuk bele a húsokat, a forró víz összerántja a rostokat és szaftosabb, jobb ízű lesz a hús. Ha ízesebb levest szeretnénk, alaplével ... tovább