Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 30 találat

Oroszkrém torta

Elnézést a nosztalgiázásért, de erről a tortáról két dolgot kell elmondanom. A legjobb oroszkrémtortát, a régi Royal cukrászdában ettem, ennek van vagy 30 éve, így ez nem a reklám helye. Lehetőleg zárás előtt, mert akkor két ... tovább

Csülök egzotikus zöldségmártásban

A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott ... tovább

Húsvéti kalács

A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. ... tovább

Francia krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Albán krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. A tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük sütőkeretbe. A ... tovább

Sárgakrém

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kiegészítjük és egy csipet sót hozzáadva, elkezdjük habbá verni, amikor félkemény, belekeverjük a cukor kétharmadát, majd keményre verjük. Egy deci tejben simára keverjük a lisztet és a ... tovább

Epres-krémes torta

Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább

Meggyes semifreddo

A magozott meggyet egy teflonos edénybe tesszük, rácsurgatjuk a két evőkanál a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény ... tovább

Vaníliasodó

A lisztet, a cukrot, a sót és a citromhéjat, egy deci tejjel és a tojássárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keverékhez adjuk. A ... tovább

Tökös borzselé

Az apróra vágott sütőtököt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, kevés borral felöntve, puhára pároljuk, majd áttörjük. A többi bort a cukorral, a reszelt gyömbérrel és a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd a ... tovább