| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csomag habfixáló | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dkg zselatin | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl rum | 365 | 52 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 8 dkg kandírozott citromhéj | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 8 dkg kandírozott narancshéj | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 6 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 szál vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 25 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 7 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 db piskótakarika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Elnézést a nosztalgiázásért, de erről a tortáról két dolgot kell elmondanom. A legjobb oroszkrémtortát, a régi Royal cukrászdában ettem, ennek van vagy 30 éve, így ez nem a reklám helye. Lehetőleg zárás előtt, mert akkor két szeletet adtak, egy áráért. A másik, hogy az igazi neve, Oroszi krém torta, egy magyar cukrász alkotta, a két világháború közötti időszakban, emlékezzünk meg róla, jó szívvel. Talán ez a recept közelíti meg legjobban ifjúkorom ízeit.