Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 59 találat

Csirke enchilada

Két evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és átsütjük rajta a kis darabokra vágott csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zúzott fokhagyma felét. Ha a csirkemell megpuhult, félretesszük. Egy ... tovább

Rizses spenót

A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 ... tovább

Spenótos, fetás rántotta

Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a ... tovább

Túrós-spenótos burek

A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele. Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább

Zöld gazpacho

Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával. Jól behűtve tálaljuk ... tovább

Csirkés-spenótos rakott tészta

Főzzük meg a tésztát, előírás szerint, de ne legyen teljesen puha, mert még sütőbe is kerül. Lecsepegtetve tegyük vajjal kikent sütőedénybe. A forró olajon pároljuk meg a hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet, ... tovább

Rasszolnyik csülökkel

A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. ... tovább

Gombával-spenóttal töltött pulykamellrolád

A spenótot forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetve félretesszük. A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy, folpack alatt, vékony, téglalap alakú szeletté ... tovább

Gombás, spenótos metélt

A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a felforrósított olajban addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Közben ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Amikor elkészül beleforgatjuk a spenótleveleket és pároljuk, amíg ... tovább

Curry spenóttal

Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább